Translate

19 Mayıs 2008 Pazartesi

SOĞAN YAHNİSİ VE TAVUK



SOĞAN YAHNİSİ

MALZEMELER:

Yarım kilo kuşbaşı
2 patates
2 havuç(yuvarlak doğrayın)
yarım kilo arpacık soğan

YAPILIŞI:

1)Kuşbaşı eti önceden tencerede pişirin.
2) Pişen kuşbaşı eti,patatesi ve havuçu ve soğanı biraz sıvıyağ ile kavurun. Salçasını da ilave ederek bir iki kere kavurduktan sonra üzerine çıkacak kadar suyunu ilave ederek pişirin.

Ben düdüklü tencerede hepsini çiğden koyarak pişirdim.

KOLAY TAVUK

Tavuk budlarını yoğurt ve salça karışımına iyice bulayın.(ben tavuğu önceden biraz haşladım) 4 patatesi ince ince doğrayın,tuz,kekik ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı patateslerin üzerine dökerek iyice harmanlayarak tepsinin altına yayın. Üzerine tavuk budlarını koyup üzerlerine limon suyu sürerek fırına verin.

Hiç yorum yok: