MALZEMELER:
150 gr margarin
yarım su bardağı zeytinyağı
yarım su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz
1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
3 su bardağı un
üzeri için galeta unu
İç Harcı:
4 tane orta boy haşlanmış patates
karabiber, kırmızı biber, tuz
50 gram rende beyaz peynir
bir tutam ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
Un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kaşıkla kontrollü bir biçimde ekleyin.
Hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde merdane yardımıyla açın. Fazla kalın yada ince olmayacak.
İç malzemesinin tümünü karıştırın.
İçin yarısını açtığınız hamurun tümüne yayın ve hamuru rulo yaparak kapatın. (Kenarları hafif kapatarak düzgün bir rulo olmasına dikkat edin)
Rulonun üst tarafına yumurta akını sürün. Galeta ununun birazını zemine boşaltın ve yumurta sarılı kısmı üzerine yuvarlayın. Bu biçimde rulonun etrafının tamamını galeta ununa güzelce bulayın. Verev dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayın ve 190 dereceli önceden ısınmış fırında poğaçaları pişirin.
tarifi yeşil kividen aldım aynen yayınladım,kendisine çok teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder