Translate
19 Ocak 2009 Pazartesi
ISPANAKLI KOLAY BÖREK
Çocuklarım ıspanak yemeğini pek yemiyorlar fakat böreğini çok seviyorlar. Bu nedenle boş vakitlerimde bu böreği yapıp dondurucuya koyuyorum. İstedikleri zaman veya yemeğim olmayınca çıkartıp hemen pişiriyorum. Tarifini hepiniz biliyorsunuzdur....Genelde kıymalı yapılır ama ben peynirli yapmayı tercih ediyorum. Çok daha lezzetli oluyor.
MALZEMELER:
3 adet yufka
yarım kilo ıspanak
1 adet soğan
1 adet havuç
göz kararı beyaz peynir
1 yumurta ( sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvıyağ,su
YAPILIŞI:
Soğan kavurulur...İçine ıspanak eklenir. Ispanakların rengi dönünce altı söndürülür. Rendelenmiş havuç,beyaz peynir ve istenilen baharatlar eklenerek karıştırılır.
Gerisi bildiğiniz gibi yufkalar 8'e bölünür .İki yufka parçası arasına su,sıvıyağ karışımından sürülerek iç harçtan konulur. Sigara böreği gibi sarılarak tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırına verilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder