MALZEMELER:
1 paket etimek
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış havuç(üzerini süslemek için)
2 diş sarımsak
2 kase yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
üzerini süslemek için 2 haşlanmış yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı rendelenecek)
YAPILIŞI:
1) Kullanacağınız borcamın altına etimekleri kırarak yayın.
2) Üzerine bezelyeyi koyun.
3) Yoğurt, mayonez ve sarımsağı karıştırarak bezelyeli karışımın üzerine dökün.
4) Üzerini havuç rendesi ile süsleyin.
Tarifde üzerini süslemek için yumurta var fakat benim misafirim yumurta yemediği için ben süsleyemedim,onun yerine mısırla süsledim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder