Translate

20 Kasım 2007 Salı

PATATESLİ POĞACA

HPIM1444.JPG( www.negatif.com )

Arkadaşlar epeydir aklımda patatesli poğaca yapacağım fakat bir türlü fırsat olmuyordu. Evde olduğum bir gün ev işini bitirince aklıma geldi yapayım dedim. Bu tarifi ilk kez Zeynep arkadaşımda yemiştim. O da çalışan biri olduğı için bunları yapıp,dondurucuya koyuyor,biri gelince çıkarıp ısıtıyor. Ben o şekilde yemiştim harikaydı.

Ama onun yaptığı poğaca hamuru biraz daha farklıydı.

Ben Annemin poğacasının hamurunu kullandım fakat biraz değişiklik yaptım.Çünkü galeta unu zaten yağlı yapıyor.Bu yüzden yağ miktarını azaltım.

MALZEMELER:

2 yumurta(1'inin akı üzerine)
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiğine un
İçi için,
3 patatesi haşladıktan sonra ezerek püre yapın.İçine maydanoz,yeteri kadar kaşar peynirini ekleyerek tuz,karabiber ilavesiyle iç harçı hazırlamış olun.

Bütün malzemeyi karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.

Yaptığız hamurdan küçük parçalar alın,bunların içine patatesli içten koyup kapatın.Yumurta akına ve galeta ununa batırarak tepsiye dizin.

Hiç yorum yok: