Translate

24 Şubat 2015 Salı

İNCİRLİ KURBİYE

Becerikli arkadaşım Zeynep'te yiyince çok hoşuma gittti. Çok fazla günlerde kurabiye yapmayan biri olarak akşam misafirlerim için denedim ve aynı sonucu yakalayınca çok sevindim.Yemeden sert bir kurabiye gibi gözükmesine karşılık ısırıldığında yumuşak bir kurabiye hem de bu ölçülerle yaklaşık 40 adet çıkıyor.



MALZEMELER:

2 çay bardağı sıvıyağ
125 gr oda ısısında tereyağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
8-10 adet kuru incir
dövülmüş fındık yada ceviz içi
üzeri için yumurta beyazı

YAPILIŞI:

1)Kuru incirleri 10 dakika ılık suda bekletin ve çıkarınca kurulayın.
2)Tereyağ,sıvıyağ,şeker,nişastayı karıştırn.Kabartma tozunu ve kontrollü olarakda unu ekleyin. Doğranmış incir ve cevizi ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
3)Hamurdan küçük parçalar alın ve şeklini verin önce yumurta akına sonra cevize yada fındığa batırın.Tesiye dizin ve 170 derecede pişirin.
4)Önemli olan kısmı fırından çıkına asla ellemeyin çünkü hemen dağılıyor. Soğuduktan sonra servis yapın.