Translate

28 Şubat 2013 Perşembe

MISIR UNLU HELVA

 
    Neslihançığımın ellerine sağlık ne de güzel yapıyor .Bir yeseniz bağımlısı olaçaksınız.Ben un helvasını çok severim ama kolumdaki sıkıntıdan dolayı kavuramazdım .Neslihan bu tarifin çok kavrulmaya gerek olmadığını söylüyor..Deneyeçeğim ve sizlerede mutlaka ama mutlak öneriyorum.
not=ılık servis yapılırsa tanından yenmez..

MALZEMELER:

2  kase mısır unu
1 kase buğday unu
1 çay bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağdan bir parmak az tereyağ
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı süt

YAPILIŞI:

1)Mısır unu ve buğday ununu tereyağ ve sıvıyağ karışımında kavurun.Mısır ununda dolayı çabuk kavruluyor.
2)yaklaşık 15-20 dakika sonra şeker ve sütünü koyup karıştırın.Sütünü çektirdikten sonra kaşık yardımıyla servis tabağınıza alın.