Translate

4 Şubat 2012 Cumartesi

MEYVELİ PASTA VE ETKİNLİK

Gelen misafirlerimin en çok beğendiği ve tarifini aldığı ve  yiyenler tarafından herzaman tam notu alan çok lezzetli bir pasta.Hem görünüm hem lezzet olarak on numara...
TARİFİMİ guloanne'ye gönderiyorum.Porselen çay demliğin 72.etkinliğine gitsin.


MALZEMELER:

KEKİ İÇİN,

4 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
limon kabuğu rendesi

1 büyük bardak limonata



MUHALLEBİSİ,

4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
8 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta

1 poşet krem şanti

ÜZERİ İÇİN,

mevsimine göre kivi,portakal veya çilek
meyve sosu


YAPILIŞI:

1)Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın.Elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek kaşıkla karıştırın.Yağlanmış kare borcama dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.Piştikten sonra ılımaya bırakın.
2)1 büyük su bardağı limonata hazırlayın.(su+şeker ve limon suyu)
3)Muhallebi için,Süt,şeker,yumurta ve unu sürekli karıştırarak pişirin.Ilınınca krem şantiyi ekleyip 10 dakika çırpın.
4)Ilınan keki limonata ile ıslatın.Çırpılan muhallebiyi kekin üzerine dökün.Biraz daha soğumasını bekleyin.Arzu ettiğiniz meyveleri doğrayın ve muhallebinin üzerine yerleştirin.Ben evde kivi ile portakal olduğu için onları kullandım Çilek zamanı çilek de kullanabilirsiniz.
5)Hazır meyve sosunu üzerideki tarife göre  hazırlayın ve yavaş yavaş  meyvelerin üzerine dökün.