Translate

9 Kasım 2011 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZ DOLGULU ŞERBETLİ KURABİYE

 
Malzemeler:
      kakaolu hamur:
  • 1 paket margarin veya tereyağ(oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3,5 -4 su bardağı arası un(yumurta büyüküğüne göre değişir)
      iç malzemesi:
  • 2 su bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı süt
      şerbeti:
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
      ayrıca:1 paket çikolata sosu(paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlanacak)
  1. İç malzemesini bir küçük tencereye alıp,karıştırarak bir taşım kaynatın,soğutun.
  2. Kakaolu hamur içinYağı ve,yumurtayı,sıvıyağını ve kakaoyu karıştırıp,un,kabartma tozu ve vanilyayı azar azar ilave ederek,yoğurun.
  3. İçli köfte yapar gibi elinize aldığınız yumurta büyüklüğünde(veya daha küçük)hamurun içini oyup,hindistancevizli iç malzemesi ile doldurun(sıkı)Kapatıp yuvarlak bir formda tepsiye dizin.Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın.180 °C de ısıtılmış fırında pişirin.
  4. Kurabiyeler fırında pişerken kaynar suya şekeri ilave edip,yalnızca eriyene dek karıştırıp ocaktan alın.
  5. Fırından çıkan kurabiyeleri,3-4 dk. beklettikten sonra, sıcak şerbeti üzerine gezdirin.
  6. Servis zamanına kadar üzeri kapalı bekletin.Pasta tabaklarına aldıktan sonra, üzerine çikolatalı sos döküp servis yapın.
   Notlar:
  • Bu ölçülerde 30-32 kurabiye çıkıyor.
  • Kurabiyelerin bir kısmını kullanıp kalanını,buzluğa kaldırabilir,tekrar dolaptan çıkardığınızda,oda sıcaklığına gelene dek bekletip,sıcak şerbet dökebilirsiniz(bu aşama da şerbetlemeden fırında ısıtabilirsiniz,ama farkı olmuyor)İlk günkü gibi oluyor inanın.
tarif:defne yağrağından aynen kopyalıyorum...