Translate

9 Ocak 2011 Pazar

MEYVE KULESİ VE ETKİNLİK


Sitemi takip edenler benim gitmekden ve onlarla olmakdan çok mutlu olduğum bir günüm olduğunu bilir...İşte o günlerin bu ayki ev sahibesi Ayşegüldü..Kendisinden öğrendiğim Etimekli tavuk böreği her yağtığım misafir tarafından tam not almıştır.

İşte günümüze gelen,
Muhteşem görüntüsü ile süper hafif bir tatlı yada meyve kokteyli...Günümüze Sevgili arkadaşım Kadriyenin yapıp getirdi.Ben görüntüsünü görünce hemen resim çekmeye başladım. kendim ve sizler için tarifini de aldım sıçağı sıçağına yayınlıyorum.Gün deki yeni tarifleri sırasıyla yayınlayaçağım.
Ayrıca arkadaşımın babası çok hasta burdan ona acil şifalar diliyorum...



MALZEMELER:

1 paket pasta tabanı(2 tane hazır kek altı)
yeteri kadar portakal
muz
kivi
kürdan

Kreması:

2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

1 paket vanilyalı puding
portakal suyu
süslemek için,nar

YAPILIŞI:

1)Hazır kekleri önce sıkılmış portakal suyu ile ıslatın ve bir bardak yardımı ile yuvarlak olarak kesin.
2)Krema için,süt,şeker,un ve vanilyayı karıştırarak pişirin.
3)Ilınan kremayı yuvarlak kestiğiniz keklerin üzerine bir kat sürün.Bunun üzerine bir dilim yuvarlak kesilmiş portakal dilimi,onun üzerine muz onun üzerine de yine yuvarlak kesilmiş kivi dilimi koyup kürdan batırarak sabitleyin.Yoksa meyveler üst üste sabit durmaz.
4)Pudingi süt yerine portakal suyu ile pişirin ve meyvelerin üzerine dökün.
En son nar ile süsleyerek servis yapın.

MANDALİNÇIKMAZI 'nın yaptığı etkinlik devam ediyor.Portakallı bu lezzeti oraya gönderiyorum.