Translate

22 Aralık 2010 Çarşamba

AŞURE


arşivimde bulunmasını istediğim bir tarif.Hep annem yapar ben yerdim bu sefer değişiklik olsun bende yapmasını öğreneyim dedim ve mutfağa geçtim.Yapım aşamasında sürekli anneme telefonla tarif sorsamda ikinci yapışımda tamamdır dediğim bir tarif.....
MALZEMELER:

2 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı fasulye
1/2 su bardağı nohut
8 adet incir
1/2 su bardağı üzüm
3 litre su
2.5 su bardağı şeker
14 adet kuru kayısı
1 adet elma
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı buğday unu

1)Aşurelik buğdayı tencereye koyun, üstünü geçeçek kadar su ilave ederek kaynamaya bırakın.Su kaynayınca 3 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve 1 gece bu şekilde bekletin.
2)Fasulye ve nohutu geceden ıslayın.
3)Ertesi gün buğday tamamen suyunu çekmiş olacak.Aynı tencereye 3 lt suyu ekleyip kaynatın.
4)Fasulye ve nohutu ayrı ayrı haşlayın.
5)Buğday iyice pişince fasulye ve nohutu koyun.Bereber biraz kaynasınlar.Sonra portakal kabuğu rendesini ekleyin ve 10 dakika daha kaynasın.Sonra kuru üzüm,kayısı
ve elmayı ekleyin.hepsi beraber iyice özleşene kadar pişirin.
6) Şekeri ekleyin.
7)1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı unu katıp iyice karıştırın.Ve tencereye ekleyin.En son inciri ekleyin 2-3 dakika kaynatıp altını söndürün.