Translate

12 Nisan 2010 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Pazardan kereviz alırken satıcı teyze kerevizi birde pırasa ile pişir o zaman kokusu olmuyor dedi.Ben normalde patates ile pişirirdim teyzeyi dinledim pırasa ile pişirdim ama dediği gibi kokusunu falan almadı bence patateslisi daha da lezzetli oluyor...

MALZEMELER:

4 adet kereviz
3 adet soğan
2 adet patates(yada 1 adet pırasa)
1 yemek kaşığı salça
limon suyu
zeytinyağ
1 adet havuç
tuz,1 tatlı kaşığı şeker

YAPILIŞI:

1)Kerevizler limonlu suya küp küp doğranır.
2)Tencereye zeytinyağ konur üzerine piyazlık olarak doğranan soğanlar yerleştirilir.Havuç,kereviz,salça,tuz ve şeker eklenip hepsi karıştırılır.
1 çay bardağı su ilave edip bir iki damla limon sıkılarak yavaş yavaş pişirilir.Altını söndürünce kerevizin yapraklarını ince ince doğrayıp ilave edin.