Translate

23 Aralık 2008 Salı

HARİKA PAZISI VE PDÇSE-32

Harika adında bir komşum vardı adı gibi kendide çok harika bir bayandı. Vardı diyorum çünkü 2 sene oldu Ankara'ya taşındı. Onun olduğu ortamda hep neşe olurdu. Kensine gittiğimizde bu pazılı böreği yapmıştı. O gün hemen tarifi almış ve tarif defterime harika pazısı diye yazmıştım.Sizlerede bu isimle anlatıyorum.

Yemekdeyiz programındaki bir bayan'da kaşar doğrayıcısını görünce hemen almaya karar verdim ve aldım.Böreğin üzerine de kaşar rendesi dökmek yerine bu aletle yaptığım kaşar dilimlerini koydum.O yüzden üzeri kare kare gözüktü.Çok hafif ve lezzetli bir börek hepinize tavsiye dilir.
Pazılı bir tarif olan pazı burmasının tarifini görmek isterseniz oda burada......
Etkinlik devam ediyor. Tarifim etkinliğe de gitsin.Herkesi davet ediyorum.Renkli kurabiyeler'e kolay gelsin.

pazılıharika

MALZEMELER:

2 bağ pazı
1 adet soğan
3 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz,kırmızı pul biber
yarım demet maydanoz
1 adet yufka
yeteri kadar kaşar rendesi

YAPILIŞI:

1)Pazıları ince ince doğrayın,soğanı da doğrayın. İkisini birbirine karıştırın ve 2 tatlı kaşığı kadar tuz atarak elinizle iyice ovun. Pazılar iyice ezilince suyun altında iyice yıkayın ve süzdürün.
2) 1 adet yufkayı rulo yapın ve ince şeritler halinde kesin.Bunun içine yumurta,süt,sıvıyağ ve iyice suyu süzülmüş pazılı soğanı ekleyin. En son maydanoz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
3)Büyük dikdörtgen borcama dökün ve üzerine kaşar rendesini ekleyerek fırına verin.