Translate
29 Temmuz 2008 Salı
ÇİĞ KÖFTE
Çiğ köfteyi ilk olarak 2 sene evvel yedim. O gün bugün severek yiyorum.Yapımı biraz meşekkatli olduğu için çok sık yapmıyoruz. Yoğurma süreside uzun olduğu için eşim yapıyor.
MALZEMELER:
750 gr çiğ köftelik bulgur
200 gr çiğ köftelik kıyma (İsterseniz koymayabilirsiniz)
2 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağ
2/3 su bardağı nar ekşisi
1 demet maydanoz
7 adet taze soğanın yeşil kısımları
1.5 paket çiğ köftelik baharat
arzuya göre pulbiber
3 baş sarımsak
300 gr salça
YAPILIŞI:
1) Sarımsakları ince ince doğrayın.Etin üzerine çiğ köfte baharatının birazını dökerek bekletin. Maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayın.
2) Bulguru sarımsaklarla karıştırarak,sarımsaklar kaybolana kadar ovuyoruz. Yaklaşık bir 20 dakika sürüyor.
3) Çiğ köfte baharatını arzuya göre pulbiberi ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
4)Suyu ekleyip yine yoğuruyoruz.
5)Salçayı eklleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
6) Eti katarak yoğuruyoruz.
7)Zeytinyağı ekleyip yoğurmaya devam,zeytinyağını çekince nar ekşisini ekleyerek yoğuruyoruz.
8)Taze soğanı ekleyerek yoğurmaya devam,
9) Maydanozu ekleyerek yoğurduktan sonra şeklini veriyoruz.
En son resimde olduğu gibi ayran ve tırnaklı(lavaşla) ile afiyetle yiyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder