Sonuç çok güzel ötesi...Pandispanyası çok lezzetli ve güzel oldu kremalı rulo pastalarda da kullanılabilir.
MALZEMELER:
Keki için,
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Elmalı Harçı,
5 adet elma(ben 5 adet kullandım ama tepsime az geldi içim az oldu.Bir dahaki sefere 7 adet kullanmayı düşünüyorum)
1 su bardağı şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
YAPILIŞI:
1)Elmaları rendeleyin ve şekerle pişirin.suyunu salıp çekince altını söndürün .Fındık ve tarçını ekleyip karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
2)Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyin. Un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tepsideki elmalı harcın üzerine yayın.
3)170 derecede pişirin.
4)Fırından çıkan tepsinin üzerine bir 5 dakika sonra tekrar bir yağlı kağıt serip ters çevirin.
5)Yağlı kağıt yardımıyla rulo yapın.
Servis yaparken üzerine pudra şekeri dökün...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder