Translate
3 Ocak 2017 Salı
PORTAKALLI BUĞDAY SALATASI
MALZEMELER:
2 su bardağı buğday
2 adet kırmızı biber
5-6 dal taze soğan
yarım bağ maydanoz
8-10 dal taze nane
½ bağ dereotu
1 su bardağı kuru üzüm
5-6 adet salatalık turşusu
1 avuç siyah zeytin
2 adet portakal
Zeytinyağı
Tuz
karabiber
limon
YAPILIŞI:
1)Bir tencere içerisine buğdayları koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyun. Kaynadıktan yaklaşık 5 dakika kadar sonra altını söndürün.. Daha sonra tencereyi ocaktan alarak buğdayların şişmesi için bir gece bekletin.
2)Ertesi gün salata için olan bütün malzemeleri ince ince doğrayıp buğday ile karıştırın. 1 adet portakalın suyunun sıkın ekleyin.
3)Son olarak tuz, zeytinyağı, karabiberini ve limonunu ekleyerek karıştırın.
Servis aşamasında portakalı dilimleyin ve servis kabınızın kenarlarına koyun. Üzerine salatanızı koyarak servis yapın.
Günüm için yaptığım bu salatanın yanında neler vardı,
1)Ispanaklı kol böreği
2)Mantarlı kiş (tarifi yakında )
3)Portakallı buğday salatası
4)Kızartmalı Tavuk salatası
5)Kuru sebze salatası
6)Tahinli rulo(kuru baklava)
7)Vişne soslu tatlı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder