Akşam oturması olduğu için az çeşitli bir menü oluşturdum.
1)Yalancı su böreği
2)Patates salatası
3)Erişte salatası
4)Barbunya pilaki
5)Portakal pelteli tart

MALZEMELER:
1 kg patates
2 adet havuç
6 adet taze soğan
1 kase dolusu çukundur(pancar) turşusu
tuz,limon,zeytinyağ
mayonez
üzeri için biraz yoğurt
YAPILIŞI:
1)Patateslerin kabuklarını soyarak haşlayın ve sıcakken çatalla iyice ezin. Limon suyu,zeytinyağ ve tuzunu ekleyerek iyice karıştırın.1 yemek kaşığı mayonezde katarsanız daha lezzetli olur.
2) Çukundur ince ince doğrayın. Havuçları rendeleyin ve soteleyin.Taze soğanıda ince ince doğrayın.
3)Patates püresini üç eşit parçaya ayırın. Havuç rendesi ,çukundur ve taze soğanı ayrı ayrı üç eşit patates püresine ekleyin.
4)Streç film ile kaplanmış kek kalıbının en altına çukundur turşulu patates püresini onun üstüne havuç rendeli patates püresini en üste de taze soğanlı patates püresini bastıra bastıra yerleştirin.Bir gece dolabta bekletin.
5)Ertesi gün düz bir tabağa ters çevirin. Üzerini mayonez ve yoğurt karışımı süsleyin.
2 yorum:
ellerine sağlık canım..
harıka görunuyor salatan..
kesınlıkle modası gecmeyen bır salata..
afıyetle..
Renklere bayıldım gökkuşağı gibi. Ellerine sağlık canım muhteşem bir salata..
Yorum Gönder