Yoğurt dökülmeden pişmiş hali,
MALZEMELER:
1 paket milföy
200 gr kıyma
1 adet soğan
tuz,karabiber
yeteri kadar yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
üzeri için,
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
1)Rendelenmiş soğan,kıyma ,tuz ve karabiberi güzelce yoğurun.
2)Milföyleri dörde bölün herbirinin içine kıymalı içten koyun ve karşılıklı kenarlarını kapatın.
3)Yaptıklarınızı tepsiye dizin.Fırında iyice pişirin.
4)Sarımsaklı yoğurdu mantıların üzerine dökün ve en son salçalı sos ile servis yapın.
Bu tarifi Boşnak mantısı adı ile damlaçikolata'da gördüm kolay olduğu için denedim .Bizim aile gibi sarımsaklı yoğurtlu lezzetleri seviyorsanız hemen deneyin.Hem pratik hem lezzetli.
3 yorum:
ellerine sağlık canım..
nefis görünüyorlar..
hayırlı günler dilerim..
ellerınıze sağlık...sızı sayfama ekledim guzl tarıflerınızın artık takıpcısıyım....sevgıler
Çok severim ama uzun zamandır yapmıyorum ellerinize sağlık :)
Yorum Gönder