MALZEMELER:
Ölçüler kişi sayısına göre ayarlanabilir.
1 bağ pazı
1 adet soğan
1 kase dolusu katı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,kırmızı toz biber
üzeri için,eritilmiş tereyağ
YAPILIŞI:
1)Pazıları yıkayıp doğradıktan sonra haşlayın.
2)Soğanı sıvıyağda kavurun,pazıları da ekleyin ve kavurun.baharatlarını ekleyin.
3)Soğuyunca sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Servis yapmadan önce arzu ederseniz üzerine eritimiş toz kırmızıbiberli tereyağı dökebilirsiniz.
NOT:Bu tarifi ıspanaklı da yapabilirsiniz.Ispanaklı yapacaksanız ,ıspanağı haşlamadan direk soğanla kavurarak kullanın.
NOT:Arzu edilirse içine bulgur köftesi da yapılıp atılabilir.Meral de ıspanaklı ve köftelisini yemiştim.Köfte farklı bir lezzet katıyor. Bulgur köftesi yapmak için, ince bulguru sıcak su ile ıslatın.Bulgur şişince un,nane,tuz ekleyerek yoğurun.Fındık kadar köfteler yapın ve haşlayın. Hazırlanan bu köfteleri bu salatanın içinde kullanabileçeğiniz gibi yoğurtla yapılmış karnabahar salatasının içinde de kullanabilirisiniz.. Ayrıca mevsim yeşilliklerinin içinde de bir kullanım şekli var onu yapıp resimlediğim aman anlataçağım.
10 yorum:
Çok nefis bir salata olmuş.Ellerine sağlık.
bu arada bloğumda hediye etkinliği bulunmatakta. kaltılmanızı isterim.
sevgiler;
görüntü çok güzel canım.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık canım.sevgiler.
şu boraninin de yapılmayan çeşidi yok :) ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı
En çok sevdiğim tatlardan biri..ellerine sağlık..sevgiler..
Çok severim,nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Pek leziz görünüyor, hem çay saatlerine hem yemeklere uygun bir tarif olmuş.
Ellerine sağlık canım..
Çok severim ama pazı ile hiç denemedim en kısa zamanda yapacağım ellerine sağlık canım:)
Merhabalar :) Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık...
ellerine sağlık ablacım nefis olmuştur eminim.
ELİNE SAGLIK CANIM...BEN COK SEVERİM PAZIYI...
Yorum Gönder