Translate

29 Kasım 2011 Salı

PATATESLİ KIYMALI BÖREK

MALZEMELER:

4 tane  yufka
4 tane patates 

2 tane soğan  
150 gr kıyma
yarım demet maydanoz 
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber  
yufkaya sürmek için,
sıvıyağ
üzeri için,1 tane yumurta  
susam, çörekotu

    YAPILIŞI:

    1)Patatesleri haşlayın ve soğuyunca küçük küplere kesin.
    2) Doğranmış soğanları  sıvıyağda kavurun, kıymayıda  ilave edip kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesleri de ekleyin ve  daha kavurun. Altını söndürdükten sonra doğranmış  maydanoz ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
    3)Bir yufkayı tezgaha serin, sıvıyağ sürün ve ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yayın.12 yada 16 üçgene kesin, kenarlarına harçından koyun ve   sigara böreği sarar gibi sarın.
    4)Aynı işlemi diğer yufkalarada  da uygulayın.
    5) Sardığınız börekleri buz gibi suyun içine daldırın, çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
    6) Yumurtayı böreklere sürün ve susam+çörekotu serpin.Ben eşim sevmediği için üzerine sadece yumurta sürdüm.
    7)180 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
    tarif,oktay usta

    4 yorum:

    NİRVANA dedi ki...

    canım ellerine saglık uzun zamandır yoktun...sevgiler...

    reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

    patates ve kıymalı daha ne olsun:) ellerine sağlık...

    PAPATYA PRENSES dedi ki...

    çıtır çıtır görünüyor.
    ellerine sağlık canım..

    ozguluntaifleri dedi ki...

    ellerine saglik canim cok nefis gorunuyor borekler uff citir citir caymin yaninda yemesi ne kadar nefis olurdu:)
    sevgiler..