MALZEMELER:
4 tane yufka
4 tane patates
2 tane soğan
150 gr kıyma
yarım demet maydanoz
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
yufkaya sürmek için,
sıvıyağ
üzeri için,1 tane yumurta
susam, çörekotu
YAPILIŞI:
1)Patatesleri haşlayın ve soğuyunca küçük küplere kesin.
2) Doğranmış soğanları sıvıyağda kavurun, kıymayıda ilave edip kavurmaya devam edin. Haşlanmış patatesleri de ekleyin ve daha kavurun. Altını söndürdükten sonra doğranmış maydanoz ve baharatlarını ilave edip karıştırın.
3)Bir yufkayı tezgaha serin, sıvıyağ sürün ve ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine yayın.12 yada 16 üçgene kesin, kenarlarına harçından koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın.
4)Aynı işlemi diğer yufkalarada da uygulayın.
5) Sardığınız börekleri buz gibi suyun içine daldırın, çıkartın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
6) Yumurtayı böreklere sürün ve susam+çörekotu serpin.Ben eşim sevmediği için üzerine sadece yumurta sürdüm.
7)180 dereceli önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
tarif,oktay usta
4 yorum:
canım ellerine saglık uzun zamandır yoktun...sevgiler...
patates ve kıymalı daha ne olsun:) ellerine sağlık...
çıtır çıtır görünüyor.
ellerine sağlık canım..
ellerine saglik canim cok nefis gorunuyor borekler uff citir citir caymin yaninda yemesi ne kadar nefis olurdu:)
sevgiler..
Yorum Gönder