Translate

25 Mart 2009 Çarşamba

ERİKLİ KITIRLI TART


Daha önce yapmış olduğum elmalı turta'nın hamur kısmını aynı yaptım fakat üzerine kendi hamuru dışında bir kırıntı malzemesi yaparak döktüm. Çok lezzetli bir tart herkese tavsiye ederim.


MALZEMELER:

125 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 ajda çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
alabildiğine un

Elmalı iç için,
4 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
15 adet erik

Kıtırları için,
1 su b.un
1 çorba k.tereyağı
1 çay b. şeker
fındık tarçın


YAPILIŞI:

1)Elmaları rendeleyerek tavaya alın üzerine şekeri ilave ederek pişirin. Elmalar iyice suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. En son tarçını ilave edip karıştırarak soğumaya bırakın.
2)Margarin,sıvıyağ ve şekeri iyice birbirine karışana kadar yoğurun.
3)Yumurta,kabartmatozu ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın.
4)Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz küçük borcama yayın.Üzerine elmalı harçı koyun ve üzerine limon kabuğu rendeleyin.Erikleri ikiye bölün,çekirdeklerini çıkararak elmaların üzerine dizin.
5)Kıtırları için karıştırma kabına un, tereyağı, şeker ve tarçını alın. Karıştırarak üst hamuru hazırlayın. Hamurun kıvamı kek
gibi değil, helva gibi tane tane olacaktır. Hazır olan hamuru eriklerin üzerine yayın. Fındıkları da üzerine
koyup 170 derecelik fırında pişirin.

Üstü kıtır kıtır farklı bir kek...

4 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çok leziz görünüyor canım. erik ekşi tart tatlı enfes bir uyum mımm

ellerine sağlık:)


not. elmalı mı erikli mi. başlık ve malzeme listesi aynı diil:)

pelince dedi ki...

Erikli tart hiç yemedim,lezzetini merak ettim bende.Ellerine sağlık..

Sevgiler...

HÜLYA dedi ki...

ellerine sağlık saniyecim görüntü süper.. tadıda öyledir eminim.. afiyet şeker olsun canım...

sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor!!!

Sevgiler,
Evren