Translate

16 Temmuz 2011 Cumartesi

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK

Çıtır çıtır lezzetli mi lezzetli bir börek...


MALZEMELER:

10 ADET BÖREK İÇİN

30 adet baklava yufkası
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı su
iç malzemesi:
arzuya göre değişebilir ben pazılı yaptım
1 bağ pazı
3 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
tuz,kırmızı pul biber,karabiber
üzeri için,yumurta sarısı

YAPILIŞI:

1)Pazıyı güzelce yıkayın ve doğrayın.Kaynamış suda haşlayın.Soğanları doğrayın ,sıvıyağda kavurun.Pirinçi haşlayın.
2)Kavrulan soğana pazıları ekleyerek kavurmaya devam edin.Renkleri dönünce ve suyunu çekince pirinç ve baharatları ekleyin.5 dakika daha pişirip altını söndürün.
3)1 adet baklavalık yufkayı masaya serin üzerine sıvıyağ su karışımından fırçayla sürün.üzerine 2. yufkayı koyup aynı işlemi yapın.Tekrar 3.yufkayı koyun yağlı karışımdan sürün.
4)Pazılı karışımdan uzun kenarına koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın ve kendi etrafında dolayarak tepsiye dizin.
5)Bütün yufkalara aynı işlemi yapın.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek fırına verin.