Translate

19 Haziran 2011 Pazar

SOĞANLI KABAK YOĞURTLAMASI

Kahvaltıdaki salataların tarifini vermeye devam ediyorum.Çok kolay ve lezzetli bir salata daha....kabağı soteleyip yaptığımız salatanın bir benzeri olmakla beraber soğan daha farklı bir lezzet katıyor...denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:

5 adet soğan
6 adet kabak
6 adet kırmızı biber
yarım bağ dereotu
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak tuz
sıvıyağ

YAPILIŞI:

1)Soğanları piyazlık doğrayın ve sıvıyağda kavurun.Kabakları rendeleyerek suyunu sıkın ve soğanlara ekleyin.İkisini birlikte kavurun.
2) Kırmızı biberleri julyen olarak doğrayın ve ayrı bir tavada az yağda soteleyin.
3)Sarımsakları rendeleyin ve yoğurtla karıştırın.Tuzda ilave edin.
4)Pişen soğanlı kabak karışımını servis tabağına alın.Üzerine dereotunu doğrayın.Bunu üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.En son sotelenmiş kırmızı biberlerle süsleyerek servis yapın.

tarif:
yemek zevkin'den alınmıştır. Asıl tarifde dereotu yokdu ben ekledim.