Translate

25 Nisan 2011 Pazartesi

BUZDOLABI BÖREĞİ

evet çok sevdiğim bir börek.Aniden bir misafir geldiğinde çıkarıp pişirmesi kolay ve lezzetli birbörek...


MALZEMELER

3 adet yufka

4 adet patates

2,5 kibrit kutusu beyaz peynir

2 yumurta

1,5 su bardağı süt

125gr tereyağı, eritilmiş, soğutulmuş

tuz ve pul biber


Üzeri için,

1 parça tereyağı

kaşar peynir rendesi

arzuya göre pul biber


YAPILIŞI:

1)Patatesi haşlayın ve çatalla ezin.İçine peynir, yumurta,süt,baharatlar ve tereyağını ekleyerek özleşene kadar karıştırın.

2)1.yufkayı serin ,üzerine patatesli harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın.2 yufkayıda onun üzeriene koyun aynı işlemi yapın.Son yufkayıda koyup içini yaydıktan sonra kenarlarını içe kıvırarak rulo yapın.

3)Ruloyu ikiye kesin ve buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırın.Pişireçeğiniz zaman fırına koymadan 15 dakika önce buzluktan çıkarın.Dilimleyerek tepsiye dizin.Üzerlerine biraz tereyağ parçası koyarak fırına verin.

4)İndirmeye yakın üzerlerine kaşar rendesini ekleyip kaşar eriyene kadar pişirin.

Servis yaparken arzu edilirse üzerine pul biber serpilebilir.