Translate

22 Nisan 2011 Cuma

BALKABAKLI RULO


Meltem'im günü için yaptığımız süper lezzet..Kabak tatlısı sevenlerin mutlaka denemesi gereken süper bir tat....




MALZEMELER:

2,5 su bardağı kabaktatlısı püresi

1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

1,5 su bardağı robotta çekilmiş sade petibör bisküvi

2 çay kaşığı tarçın

yarım su bardağı süt

1 poşet kremşanti

yarım su bardağı soğuk süt (kremşantiyi çırpmaya)

1,5 -2 su bardağI hindistan cevizi


YAPILIŞI:

1)Kabak püresi,ceviz,bisküvi,tarçın ve yarım su bardağı sütü karıştırın.

2)Krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpın.

3)Dikdörtgen borcamı yağlı kağıt ile kaplayın.Üzerine her yerini kapatacak şekilde hindistan cevizi dökün.

4)Kabak püreli karışımı kaşıkla düzelte düzelte hindistan cevizinin üzerine yayın.Onun üzerinede krem şantiyi yayın ve 1 gece dolabta bekletin.

5)Ertesi gün borcamın kısa kenarından başlamak üzere bir kere rulo yapın ve bir parmak genişliğinde dilimleyin.Bütün karışım bitene kadar sarma ve kesme işlemine devam edin.

TARİF:ÇAY SOFRASINDAN ALINMIŞTIR.