Translate

11 Şubat 2011 Cuma

KIYMALI İSKENDER VE ETKİNLİK


MERHABA..
Tatil bitti herşeye kaldığımız yerden devam...Ayşegül gününde yaptığında çok hoşuma gitti ve ertesi günü çoçuklara tek kişilik porsiyonlarda hazırladım...

MALZEMELER:

2.5 tırnaklı(yani lavaş)
1 su bardağı su
300 gr kıyma
2 adet soğan
tuz
üzeri için,
yoğurt
sarımsak
tuz
tereyağ, salça

YAPILIŞI:

1)Soğanları küçük doğrayın ve sıvıyağda kavurun.Kıymayı ekleyin kavrulana kadar pişirin.
Tuz ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyerek soğumaya bırakın.
2)Servis tabağınızın altına tırnaklıyı(Trabzonda lavaşa bu ad veriliyor)küçük küçük doğrayarak koyun.1su bardağı su ile lavaşları ıslatın.Üzerine kıymalı harçı dökün.
3)Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.Ve kıymanın üzerine dökün.En son tereyağda erittiğiniz salçayı üzerine dökerek servis yapın.

Ben tek kişilik sunumla hazırladığım için ve iskendere benzemesi acısından yoğurdu tabağın yanında servis yaptım...

BALPARE 'NİN düzenlediği etkinliğe son andada olsa katılayım dedim.Benim eşim yoğurtlu sarımsaklı lezzetleri çok sever bu yüzden bu tabak ona gelsin.....