Translate

1 Aralık 2010 Çarşamba

HAMSİ KUŞU ve 8.KURBAN BAYRAMI ETKİNLİĞİ

Zekiye arkadaşımın tariflerine devam ediyorum.yöresel bir lezzet ben kendim hiç yapmadım hatta ilk kez yediğimi de söyliyebilirim.Hamsili lezzetleri sevenler için süper bir tarif.Ayrıca Arkadaşımda çok güzel yapmıştı...

Zekiyeçiğim bu güzel tarfini 8.Kurban bayramı etkinliğini düzenleyen özlem arkadaşıma gönderiyorum.

MALZEMELER:

1 kg taze hamsi
2 bağ pazı
7 adet taze soğan
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı kuru nane(varsa taze nane de olur)
3 yemek kaşığı buğday unu
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yumurta
kızartmak için sıvıyağ
üzeri için 1 adet yumurta

YAPILIŞI:

1)Hamsiyi ayıklayınve kılçıklarını çıkarın.
2)Pazı,taze soğan,maydanoz ve naneyi ince ince doğrayıp tuzla ovun.
3)Ardından mısır ve buğday ununu ekleyin.Yumurta ve doğranmış hamsileri ekleyip karıştırın.
4)Bu karışımdan köfteler yapın ve yağda kızartın.İki tarafını kızartıktan sonra almaya yakın 1 yumurtayı kırın.Yumurta pişince servis tabağınıza alın.
Arzu edilirse sadece kızartılarakda servis yapılabilirYani yumurta kırarak kızartmak istek ve arzuya kalmış....