Bu Blogda Ara

16 Eylül 2008 Salı

ŞEKERPARE

Bu ölçü ile 16 adet çıkıyor.Kalabalığa yapaçaksanız 2 ölçü yapın.

Fotoğraf-0135



MALZEMELER:


-125 gr tereyağ yada margarin
-1 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı toz fındık
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
-Aldığı kadar un,

ŞERBETİ:

2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1/2 limon suyu(kabuğuyla kaynatın)


YAPILIŞI:

1)Bütün malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.

2)Daha sonra şekil verilerek üzerlerine önce yumurta sarısı sürülür daha sonra çatalın tersiyle herbirinin üzerine çizgiler oluşturarak fırına verilir.

3)Diğer taraftan şerbeti pişirilir ve ikisi sıcakken buluşturulur. İyice şerbetini çekince üzeri süslenir.

3 yorum:

butterfly dedi ki...

Saniyecim şekerparelerin ne kadar da güzel kızarmış, mükemmel görünüyorlar, ellerine sağlık :).
Sevgiler..
aslı

Feyza Fidan dedi ki...

Ellerine sağlık Saniyecim, iftar sofralarına çok yakışan bir tatlı, çok iştah açıcı görünüyor..
Sevgiler..

dilek dedi ki...

ellerine sğlık hazır gibi görünüyorlar ..
içindeki toz fındıkta ayrı bir lezzet katmıştır eminim...

sevgiler..