Translate

5 Şubat 2019 Salı

HAŞHAŞLI REVANİ



Tam kıvamında şerbet oranı ve lezzeti herkes tarafından beğenilmiş bir tarif...




MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı mavi haşhaş
1su bardağı irmik
1 su bardağı un


1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi


Şerbet:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
yarım limon






YAPILIŞI:


1)Önce şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatın. Ben  yarım limonu şerbetin içine atıp birlikte kaynatıyorum.  Kıvamı olunca soğumaya bırakın. Kıvamın anlamak içinde biraz şerbet alıp tırnağımın üzerine koyuyorum ters çevirince akmıyorsa olmuş demektir.
2)Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin.
3)En son kabartma tozu,un ve vanilyayı ekleyerek yağlanmış kare borcama dökün.
4)170 derecede pişirin.
5)İlk sıcaklığı çıkan keki dilimlere ayırın ve  soğuk şerbeti kaşık yardımıyla yavaş yavaş  dökün.



Hiç yorum yok: