Translate

2 Eylül 2008 Salı

ŞEFTALİLİ YAZ TATLISI

Aslında kuş yuvasının tarifini yazacaktım ama yenitadlar arkadaşım tatlının tarifini bekliyorum deyince onu kırmak istemedim.

Fotoğraf-0080
MALZEMELER:
1 kg süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Şeftali sosu için,
3 şeftali
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI:
1)Süt,un,nişasta,şeker ve vanilya sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin
2)Pişen muhallebi servis tabağına dökün.
3) Şeftalilerin kabuklarını soyun ve püre yapın. Pürenin içine nişasta ve şekeri ekleyerek pişirin.
4) Sosu beyaz muhallebinin üzerine dökerek 1 gece dolabta beklettikten sonra servis yapın.