Translate

28 Ağustos 2008 Perşembe

PATATES BÖREĞİ

Fotoğraf-0061

Günaydın canlarım size harika bir tarif daha. Tam sahurda yenecek bir börek ....Annem çoçuklarımı bakmak için 1 aydır bende. Oktay usta'nın eski programlarını izlerken bu böreği görmüş. Ben işten dönünce hemen anlattı ve yapalım dedi. Emir büyük yerden....Patatesleri haşladık içi hazıradık,hamuru yoğurduk ve ortaya süper bir şey çıktı.....

MALZEMELER:

4 su b. un
1 paket maya
tuz, su

İç harcı için:
6 patates
150 gr. beyaz peynir
1 tutam maydanoz
5 sap yeşil soğan
tuz, karabiber, pulbiber
tereyağı

YAPILIŞI:

1)Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 paket mayayı ekleyin.Tuz ilave edin ve ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
2) Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Merdane yardımıyla açarak yuvarlak şekiller verin
3)İç malzemesi için:6 adet patatesi haşlayın ve karıştırma kabına rendeleyin. Patatesin üzerine beyaz peyniri rendeleyin.Üzerine ince kesilmiş maydonozu ve taze soğanı ekleyin.Tuz,karabiber,pulbiber ilave ederek hepsini karıştırın.
4) Açmış olduğunuz hamurların üzerine patatesli ve peynirli içi harçtan ekleyin. Daha sonra hamurun kenar kısımlarını uçlarını birleştirip hamuru kapatın. Hammuru ters çevirin ve elinizle hafifçe bastırarak genişletin.

Teflon tavaya böreği alın ve arkalı önlü pişirin. Pişen böreklerin üzerine tereyağı sürün. Servis tabağına pişen patates böreklerini alın.Beyaz peynir ve domates ile servis edin.

benim 3.5 yaşında bir kızım var pasta börek yaparken mutlaka oda işin bir ucundan tutacak. Yuvarlak olarak hazırladığım börekleri tekrar eliyle açmaya kalkınca şekillerini biraz bozdu. Olsun onun eli değdiği için mi bilinmez pek lezzetli olmuşlardı.

İkinci yapışımda hamur yoğurmak yerine fırından aldığım ekmek hamuruyla denedim. Oda çok güzel oldu. Yani hamur açma bilmem uğraşamam derseniz,ekmek hamuruyla da oluyor.