31 Mart 2020 Salı

MACAR GULAŞ VE SEBZE PÜRESİ




Merhaba yeni bir yemekle sizlerleyim....Memet Özer hafta sonu yemek programında yaptı,  konuklar çok  beğendiklerini söyleyince  denemek istedim.Gerçekten lezzetli ve bundan sonra misafirlerime yapaçağım bir yemek oldu..Özellikle sebze püresi fikri hoşuma gitti





 MALZEMELER..

1 kg dana kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet pırasa
3 adet kırmızı biber
3 adet acı biber
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet havuç
3 adet sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1su bardağı domates sosu
1.5 su bardağı su(et suyu olsa daha iyi olur)
tuz kimyon karabiber acı kırmızı biber
acı sevme oranınıza göre acıyı ayarlayın.
sıvıyağ
zeytinyağ
1 yemek kaşığı soya sosu

PÜRE İÇİN,

1 adet pırasa
1 adet havuç
2 adet patates
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,karabiber,kekik,muskat
tereyağ
krema 1 su bardağı süt


1 adet kereviz
2 bağ karnabahar
kereviz ve karnabahar evde olmadığı için eklemedim.



YAPILIŞI..

1)Etlerin üzerine tuz ve karabiber atarak karıştırın.Tavayı kızdırın.Sıvıyağ ekleyip ısınınca etleri tavaya alın hiç karıştırmadan tavaya deyen kısımlarının kahverengi olmasını sağlayın.sonra diğer taraflarını mühürleyin.Zeytinyağını ekleyin.
2)Soğan ,pırasa ve havucu ekleyin.Biraz döndürün.
3)Yeşil acı biber,kırmızı biber ve sarımsağı ekleyin.Toz acı biber ve kimyonu ekleyip karıştrırın.
4)1 yemek kaşığı unu ekleyin.Biber salçasını ekleyin karıştırın.En son közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.
5)domares sosu ve et suyunu ,soya sosunu ekleyerek altını kısın kapağını kapatın yaklaşık 1.5 saat pişirin.

PÜRE,

1)Tencereye sıvıyağ koyun, pırasa tuz şeker karabiber koyup kavurun.
2)Tereyağ ekleyin,Havuç,patates ve diğer  sebzeleri ekleyip karıştırın.Sarımsak ,süt ve kremayı ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
3) sebzeler pişince blenderdan geçirin.Muskatı rendeleyin.
Kıvamına göre süt yada un ekleyerek katılığını ayarlayın.

Servis aşamasında püreyi tabağın altına üstüne gulaşı koyarak servis yapın...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder