Translate

7 Haziran 2018 Perşembe

RAMAZAN MENÜSÜ 27.GÜN

1)Mercimek Çorbası
2)Yalancı Beyti
3)Patlıcan Silkmesi
4)Paşa lokumu




Yalancı Beyti




MALZEMELER:

* 3 adet yufka
* 1 Kilo kıyma
* 1 Bas rendelenmis soğan.
* 1 Yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu.
* Arzuya göre karabiber.
* Arzuya göre pulbiber.
* Arzuya göre tuz.
* Üzerine gezdirmek icin 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ

SOSU İÇİN:

* 3 Domates rendesi.
* 1/2 Yemek kaşığı salca.
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Arzuya göre tuz.

SERVİSİ İÇİN

* 500gr.Yogurt.
* 2 diş sarımsak
* Ince kıyılmış maydanoz.(evde yoktu kullanmadım,kuru nane serptim)




HAZIRLANIŞI:


1)Kıyma,soğan,kabartma tozu,yumurta sarısı ve baharatları karıştırarak uzunca parmak köfteler hazırlayın.

2) Her bir yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız uzun köfteleri yufkaların genis kısmına uzunlamasına yerlestirin.Sigara böreği gibi sarın.   Ortasından verev kesip,fırın tepsisine dizin.

3)Eritilmis tereyağı üzerine gezdirip 200 derecede fazla kurutulmayacak şekilde pişirin.


4)Sosu icin ,domates rendesi ve salçayı tereyağ ile suyunu çekmeyecek şekilde pişirin.

Sarmısağı döverek yoğurta katıp, tuzunu da ilave edip karıştırın.


Yalanci beytiyi servis tabağının kenarlarına dizin. Ortasına sarmısaklı yoğurdu ve domates sosunu dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok: