Translate

4 Haziran 2018 Pazartesi

RAMAZAN MENÜSÜ 23. GÜN

1)Un Çorbası
2)İzmir Köfte
3)Pilav
4)Cacık
5)Laz Böreği






İZMİR KÖFTE







MALZEMELER:

500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan rendesi
1 adet sarımsak rendesi
maydanoz,tuz,karabiber

3 adet patates
1 adet domates
3-4 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı salça
sıcak su



YAPILIŞI:

1)Kıyma,soğan rendesi,sarımsak rendesiekmek içi,maydanoz ve baharatları iyice karıştırın.
2)Vaktiniz varsa biraz bekletin. Uzun köfteler yapın ,patatesleri doğrayın. Köfte ve patatesleri hafif  kızartın.
Servis kabınıza bir köfte bir patates olmak üzere yerleştirin.Salçalı suyunuzu hazırlayın ve dökün. Üzerini domates dilimleri ve biberle süsleyerek fırına verin.

Hiç yorum yok: