Translate

3 Haziran 2018 Pazar

RAMAZAN MENÜSÜ 21. GÜN

1]Şehriye Çorbası
2]Tavuk Dürüm
3]Fırında Patates
4]Ayran
5]Cevizli İzci Tatlısı







MALZEMELER:.





Bir  kilo tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet kırmızı kapya biber
3 adet taze soğan(yoksa konulmayabilir)
sosu:
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
4 damla limon suyu ve rendesi
1 tatlı kaşığı bal(isterseniz koymayabilirsiniz.)
kırmızı pul biber,tuz
lavaş
ketçap ve mayonez
patates kızartması
domates ve marul
kornişon turşu




YAPILIŞI:

1)Sıvıyağ,salça,rendelenmiş sarımsak,limon suyu, limon rendesi,bal ve baharatlar bir kapta karıştırılır.Bu sosun içine küçük küçük doğranmış tavuklar eklenir ve iyice harmanlanarak karıştırılır.1 saat marine olması için beklenir.
2)Soğan ve biberler julyen julyen doğranır.Sıvıyağda kavrulur,soğanların rengi dönünce
marinedeki   tavuklar buna  eklenir  ve harlı ateşte kavrulmaya bırakılır.Tavuklar  suyunu salıp çekene   iyice kavrulur.
3)Lavaşların ortasına tavukdan biraz konulur,üzerine marul,domates ve patates kızartması konulduktan sonra arzuya bağlı olmak üzere mayonez ve ketçep sürüldükten sonra rulo yapılarak afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: