Translate

2 Haziran 2018 Cumartesi

RAMAZAN MENÜSÜ 20.GÜN

1)Tarhana çorbası
2)Lezzet şöleni
3)Şehriyeli pilav
4)yoğurt, salata
5)İrmikli lokum














MALZEMELER:

250 gr kıyma
1 adet soğan
galeta unu
tuz,karabiber
4 adet patates
4 adet patlıcan
5 ader domates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası

YAPILIŞI:

1)Köfte için,
kıyma,rendelenmiş soğan,galeta unu ve baharatları karıştırın.Küçük küçük köfteler yapın ve kızartın.
2)Patetesleri küp küp doğrayın ve kızartın.
3)Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda beklettikten sonra kızartın.
4)Sos için,
2 adet soğanı yağda kavurun. Domatesleri doğrayıp ekleyin.Domatesler eriyince salçayı ekleyip karıştırın.
5)Köfte,patates ve patlıcanları bir servis kabında karıştırın.Üzerine sos malzemesini döküp fırına verin.

Hiç yorum yok: