Translate

1 Haziran 2018 Cuma

RAMAZAN MENÜSÜ 19.GÜN

1)Yayla çorbası
2)Bulgurlu köfte
3)Zeytinyağlı fasulye
4)Salata
5)Yalancı ekmek kadayıfı



MALZEMELER:
500 gr kıyma
1 Yumurta
1 adet Orta boy rendelenmiş Soğan
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
3 yemek kaşığı İrmik
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 Tatlı kaşığı Kimyon
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı biber salçası
1.5 tatlı kaşığı Tuz
sos için,
5 adet domates
3 diş Sarımsak
1 Tatlı kaşığı kekik ,tuz,şeker


Yapılışı:

1) İrmik ve bulguru 1 su bardağı sıcağa Yakın ılık su ıslatın.Yarım Saat bekletin.
2) Bekletilen İrmik ve Bulgurlu karışıma kıyma, Soğan, Yumurta, ceviz, Kimyon, karabiber, biber salçası ve Tuzu karıştırarak iyice yoğurun.Ağzını kapatarak Bir gece dolapta bekletin.
3) Ertesi Gün karışımdan cevizden biraz büyük Toplar alın yuvarlayın ve sıvıyağda kızartın.
4) Domatesleri rendeleyin.Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ Koyun ve doğranmış sarımsakları 1-2 dakika çevirin.Domates rendesini ekleyin biraz suyunu çekince 1 Tatlı kaşığı şeker, kekik ve Tuzu ekleyin.Biraz daha pişirin ve altını söndürün.
5) Servis tabağına köfteleri alin üzerine sosunu dökün ve maydanozla süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok: