Translate

17 Mayıs 2018 Perşembe

RAMAZAN MENÜSÜ 4.GÜN

1)MERCİMEK ÇORBASI
2)İNEGÖL KÖFTESİ
3)EKŞİLİ PATATES
4)ŞEHRİYELİ PİLAV
5)HAŞHAŞLI KEK




MALZEMELER:

1/2 kg. dananın döşünden çekilmiş kıyma
1/4 su bardağı çekilmiş kuru ekmek içi (galeta unu da olabilir.)
1/4 bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
Arzu ederseniz yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI:

1)Kıymaya, çekilmiş ekmek içi galeta unu, su ve tuz ekleyin. Hepsini 10 dakika yoğurun. Kapaklı bir saklama kabı içinde 24 saat buzdolabında dinlendirin.
2)Ertesi gün sabahtan karbonatı ve limonu bir bardağın içinde karıştırın. Köpüren karışımı kıymanın üzerine dökün Soğanları rendeleyin ve köftelere katın. Bu aşamada isterseniz kaşar peynirini de ekleyin ve hepsini iyice yoğurun.
3)Kıymalardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Şekil verin. Saklama kabına dizip akşama kadar tekrar buzdolabında dinlendirin. İftar zamanı çıkarıp kızartın.

Hiç yorum yok: