Translate

29 Mayıs 2018 Salı

RAMAZAN MENÜSÜ 18.GÜN

1)Şehriye çorbası
2)Kıymalı lazanya
3)Yoğurtlu karışık kızartma
4)Selanik gevrekli tatlı









MALZEMELER:

15 adet lazanya
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
tuz,karabiber,kimyon,kırmızı pul biber

beşemel sosu:

125 gr tereyağ
4 yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
tuz

kaşar peyniri rendesi


YAPILIŞI:

1)Soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvıyağda kavurun.Yeşil biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
2)Kıymayı ilave edin ve iyice kavurun.En son domatesi ve baharatları ekleyerek biraz daha kavurun.
3)Beşemel sos için tereyağını eritin ve unu ekleyerek 2-3 dakika kavurun.Sütü yavaş yavaş ekleyerek hızlı hızlı çırpma teli ile karıştırınki topaklanmasın.Hepsi birbiriyle özleşince altını söndürün.Tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek karıştırın.
4)Borcamın altına biraz sos dan sürün.Üzerine lazanyaları dizin.(Benim kullandığım lazanyalar haşlanmadan kullanılabilenlerdendi.)Sosdan sürün kıymalı harçtan yayın.
5)Lazanyalar bitene kadar sos ve kıymalı harç olmak üzere yerleştirin.En son sosu sürün ve kaşar peyniri rendesini yayın. 170 derecede 25-30 dakika pişirin

Hiç yorum yok: