Translate

23 Mayıs 2018 Çarşamba

RAMAZAN MENÜSÜ 14.GÜN

2)Hasan Paşa Köftesi
3)Pilav
4)Salata


HASAN PAŞA KÖFTESİ
MALZEMELER:
 Köfte için,
500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek
1 adet soğan 
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
karabiber,tuz
püre için,
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı süt
tuz
sos  için,
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su


YAPILIŞI:

1)Kıyma,rendelenmiş soğan,rendelenmiş sarımsak,bayat ekmek,yumurta ve baharatlar iyice karıştırarak yoğurulur.Yoğrulan harçtan çanak şeklinde köfteler hazırlanır.Fırın tepsisine dizilerek kızarana kadar pişirilir.
2)Patates haşlanır ve ezilir.İçine tereyağ ve süt konularak ocak üzerinde 5 dakika karıştırılır.tuz eklenerek altı söndürülür.
3)Köfteler pişince ortalarına patates püresinden konur.Salçalı su köftelerin üzerine dökülür ve pürenin üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: