Translate

23 Mayıs 2018 Çarşamba

RAMAZAN MENÜSÜ 13. GÜN

1)Merzifon çorbası
2)Fellah Köftesi
3)Yalancı su böreği
4)Yoğurt
5)Hindistan cevizli pileli tatlı






FELLAH KÖFTESİ


MALZEMELER:

2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı un
 tuz,karabiber,kimyon

sos:

2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1 su bardağı zeytinyağ
tuz



YAPILIŞI:

1)Bulguru sıcak su ile ıslatın ve 4 dakika bekleyin.
2)İrmik,soğan,yumurta ve salçayı karıştırın.Unu kontrollü ekleyerek yoğurun.En son bulguru ekleyip yoğurmaya devam edin.
3)Küçük köfteler yapın ve unlu tepsiye atın.
4)Kaynar tuzlu suda haşlayın.
5)Sos için,Zeytinyağını ısıtın salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Sarımsağı ekleyin.En son köfteleri ekleyip karıştırın.
6)Maydanozla süsleyerek servis yapın


Hiç yorum yok: