Translate

23 Mayıs 2018 Çarşamba

RAMAZAN MENÜSÜ 12.GÜN





1)Şehriye Çorbası
2)Patatesli Tavuk
3)Bulgur pilavı
4)Salata
5)Mısır unlu Helva





MALZEMLER:


1 kg tavuk göğsü
1 adet soğan
3 adet kırmız biber
3 adet yeşil biber
4 adet patates
3 yemek kaşığı domates rendesi yada püresi
maydanoz
kaşar rendesi
tuz,köri,kırmızı pulbiber,kekik


YAPILIŞI:


1)Soğan ve biberleri julyen doğrayın.az bir sıvıyağda kavurun. Soğanın rengi dönünce küp küp doğranan tavukları ilave edin. Biraz pişince domatesi ekleyin.Tavuklar suyunu  salıp çekene kadar harlı ateşte pişirin.
2) Tavuklar pişince baharatlarını ekleyip altını söndürün.
3)Patatesleri küp küp kızartın.
4)Fırın kabınızın altına kızarmış patatesleri onun üzerine sotelenmiş tavukları yayın.
5)Üzerine doğranmış maydanoz ve en son kaşar rendesini de ilave ederek fırına verin. Kaşar eriyene kadar pişirin.


Hiç yorum yok: