Translate

28 Mayıs 2018 Pazartesi

RAMAZAN 17. GÜN MENÜSÜ

1)Ezogelin çorba
2)Soslu Köfte
3)Makarna
4)Salata



MALZEMELER:

500 gr kıyma
3 adet bayat ekmek dilimi
1 adet soğan
1 adet yumurta
2 adet sarımsak
biraz maydanoz
1 çay kaşığı şeker
3 damla sirke
tuz, kimyon, kırmızı biber, karabiber

sosu:

3 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı tereyağ

üzeri için, kaşar rendesi


YAPILIŞI:

1)Kıyma, bayat ekmek, soğan rendesi, yumurta, sarımsak rendesi,maydanoz,şeker,sirke  ve baharatların hepsini ekleyerek iyice yoğurun.
2)Vaktiniz varsa 1 saat dolabta bekletin.
3)O sırada domatesleri rendeleyin.Tereyağı ve şekeri ekleyin ve 15 dakika pişirin.
4)Dinlenen köftelere şekil verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Yaklaşık 30-35 dakika iyice pişirin.
5)Pişen köfteleri başka bir fırın kabına alın,üzerine domates sosunu dökün ve yaklaşık 10 dakika yani sos kıvamlı olana kadar fırınlayın.
6)En son kaşar peynirini rendeleyin ve sosun üzerine dökün 2-3 dakika kaşar eriyene kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: