Translate

23 Ocak 2017 Pazartesi

KEDİ DİLLİ PASTA





             İş yerinde, müdürümüzün doğum gününü  hepimiz bir çeşit yapıp getirmek suretiyle kutladık.. Börek,salata,pasta ,ıslak kurabiye ve olmazsa olmaz Trabzon simidi ile güzel bir an oldu.
 Ben daha önce yaptığım kedi dilli pastanın sunum olarak bir değişiğini yaptım .






MALZEMELER:



36 adet kedi dili


Beyaz Krema,
1 lt süt
2 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gr tereyağ


Kakaolu Krema,
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 kg süt


1 kase süt(kedi dilini ıslatmak için)
1 adet muz
damla çikolata




YAPILIŞI:



24 cm lik kelepçeli kalıp için


1)Süt, şeker, yumurta sarıları, un, vanilya ve nişastayı sürekli karıştırarak pişirin.
2)Pişen muhallebiye tereyağını ekleyip 5 dakika çırpın.
3)Kakaolu muhallebiye de pişirin.
4)Kelepçeli kalıbın kenarlarına süte batırılmış kedi dillerini dizin.
5)Kalıbın tabanını da süte batırılmış kedi dilleri ile dolana kadar kaplayın.
6)Üzerine  beyaz kremanın yarısını dökün ve muz dilimlerini ve damla çikolatayı yerleştirin. Kakaolu kremanın da yarısını dökün  ve tekrar süte batırılan kedi dillerini üzerine yerleştirin.
7)Kalan kremaları da aynı sıralama ile kedi dillerinin üzerine dökün,
8)Biraz  dolapta beklettikten sonra pastayı çıkarın streç film yardımı ile kedi dillerini yavaş yavaş eğin. Dikkat edin kırılmasın.. Sonra streç film ile sıkı sıkı sabitleyerek iyice şekil almasını sağlayın.


1 gece dolapta bu şekilde bekledikten sonra filmi ve kelepçeyi çıkarın. Ortasını ben çikolatayı rendeleyerek süsledim. Yenilebilir simle de renk verdim..
Çilek zamanı olsa ortayı onlarla süslemek şık oluyor....


Kolay olsun isteyen arkadaşlar krema yerine vanilyalı, kakolu yada çilekli puding ile bu pastayı yapabilirler.....

16 Ocak 2017 Pazartesi

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ KEK



Yine reyhan kokulu mutfağımdan aldığım bir tatlı..Daha önce yaptığım kek ile çok benziyor sadece malzemelerin kullanım yerleri değişiyor...Tad olarak değişiklik olacakmı diye merakımdan ikisini üst üste denedim...Yiyenlere hangisi daha güzel oldu diye sordum...Herkesten farklı cevaplar geldi ...Bana sorarsanız ben bu tarifi daha çok beğendim....Ben küçük değişikler yaptım tarif üzerinde o şekilde yazıyorum...


MALZEMELER:

Kek için,
 
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi


2 paket burçak bisküvi

Kreması için:
 
3 su bardağı süt
2 türk kahve fincanı un
2 türk kahve fincanı şeker
1 poşet krem şanti

Keki ıslatmak için,

 1 adet üçü bir arada nescafe
1 bardak ılık su

 

YAPILIŞI:

1)Yumurta ile şeker çırpılır. Diğer kek malzemeleri eklenir.
Yağlanmış dikdörtgen borcama  dökülerek 175 dereceli fırında pişirilir.
2) Pişen kekin ilk sıcaklığı geçince 1 su bardağı ılık suya 3'u bir arada koyulup eritilir ve bu nescafeli su kekimiz ıslatılır.
3) Kekin üzerine 2 paket burçak bisküvi tek tek süt ile ıslatılarak tek sıra halinde dizilir.
4)Krema  malzemeleri  bir tencereye alınıp karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilip soğutulur.
5)  1 poşet krem şanti  soğutulan kremaya eklenip mikser ile iyice çırpılır.
6) Krema,bisküvi dizdiğimiz kekin üzerine dökülür. Üzerine kakao serpilir. Dinlendirilip servis yapılır.
 
 



10 Ocak 2017 Salı

BİSKÜVİLİ KREMALI DİLİMLER

ilk kez denediğim bir tarif. Reyhan kokulu mutfağımdan aldım tarifi o isim yazmadığı için kendim isim yazmak zorunda kaldım....Yumuşak kek dokusu ile güzel bir lezzet....














MALZEMELER:
Kek,
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
2 tane portakal kabuğu rendesi

Krema,

3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için,

1 paket burçak biskuvi yada piknik
1 tatlı kaşığı tarçın

YAPILIŞI:
1)Yumurta ve şeker çırpılır.. Sıvıyağ ve su eklenip karıştırılır.Diğer malzemelerde eklenip spatula ile karıştırılarak yağlanmış dikdörtgen cam tepsiye dökülür. 175 dereceli fırında içini çekene kadar pişirilir.
2)  Kek soğutulur  ve üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt dökülür.
3)Süt, un, nişasta, kakao, şeker ve yumurta bir tencereye alinip karıştırarak pişirilir.Ocaktan alınıp içerisine tereyağ ve vanilya eklenip çırpılır.
4)Krema , süt ile ıslatılmış kekin uzerine dökülür..
5) Bisküvi robottan geçirilip un haline getirilir 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilerek karıştırılır.  Ve kremanın üzerine serpilir..

Tarif: Reyhan Kokulu Mutfağım(TEŞEKKÜRLER)

3 Ocak 2017 Salı

PORTAKALLI BUĞDAY SALATASI









MALZEMELER:


2 su bardağı buğday
2 adet kırmızı biber
5-6 dal taze soğan

yarım bağ maydanoz
8-10 dal taze nane
½ bağ dereotu
1 su bardağı kuru üzüm
5-6 adet salatalık turşusu
1 avuç siyah zeytin

2 adet portakal
Zeytinyağı
Tuz
karabiber

limon


YAPILIŞI:


1)Bir tencere içerisine buğdayları koyduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su koyun. Kaynadıktan yaklaşık 5 dakika kadar sonra altını söndürün.. Daha sonra tencereyi ocaktan alarak buğdayların şişmesi için bir gece bekletin.
2)Ertesi gün salata için olan bütün malzemeleri ince ince doğrayıp buğday ile karıştırın. 1 adet portakalın suyunun sıkın ekleyin.
3)Son olarak tuz, zeytinyağı, karabiberini  ve limonunu ekleyerek karıştırın.


Servis aşamasında portakalı dilimleyin ve servis kabınızın kenarlarına koyun. Üzerine salatanızı koyarak servis yapın.

Günüm için yaptığım bu salatanın yanında neler vardı,


1)Ispanaklı kol böreği
2)Mantarlı kiş (tarifi yakında )
3)Portakallı buğday salatası
4)Kızartmalı Tavuk salatası
5)Kuru sebze salatası
6)Tahinli rulo(kuru baklava)
7)Vişne soslu tatlı