Translate

13 Kasım 2017 Pazartesi

YEŞİL MERCİMEK GRATEN

Sizlere günüm olduğunu söylemiştim..Değişik bir tarif bulup yapsam diye düşünürken Halk Eğitimde Yemek kursu hocası olan arkadaşımdan bu nefis tarif aldım. Onun çok güzel demesi üzerine hiç yemeden, denemeden misafirlerime yaptım .Tadına hep beraber baktık ve herkesten tam not aldı...






MALZEMELER:


Büyük boy dikdörtgen borcam için,


1 Paketten biraz fazla etimek
3 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kapya(kırmızıbiber)
1 paket mantar
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,kekik
sıvıyağ
üzeri için,maydanoz


Beşamel sos:


125 gr tereyağ
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
tuz,karabiber
kaşar rendesi
Üzeri için,kaşar rendesi






YAPILIŞI:


1)Yeşil mercimeğinizi haşlayın.
2) Soğanı sıvıyağda kavurun. Yeşil biber ve kırmızıbiberi de ekleyip birlikte soteleyin. Salçaları ekleyin kavurmaya devam edin. Haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin.2-3 dakika daha karıştırın Doğranmış mantarları ekleyin. Sularını salıp çekene kadar kavurun. En son domates ve baharatları ekleyin. Biraz sulu olmasına dikkat edin.
3)Etimekleri borcama dizin. Kavurduğumuz yeşil mercimekli karışımı etimeklerin üzerine dökelim. Maydanozları üzerine serpelim.
4)Beşamel sos için,tereyağ ve unu kavurun unun rengi dönünce yavaş yavaş sütü ekleyin.
5)Kıvamı olunca biraz kaşar peyniri rendesi ve tuz,karabiber ekleyin.
6)Mercimeklerin üzerine dökün ve fırına verin .Üzeri kızarınca kaşar peyniri atın ve tekrar eriyene kadar pişirin.