Translate

4 Temmuz 2017 Salı

TEPSİDE PEYNİRLİ POĞACA

      Oğlumun tariflerinden devam.. Okul tatile girince eve dönen oğlum kendini mutfağa attı...Yeni tarifler denemeye devam...Bu tarifi bir sitede görmüş sanırım mutfak ve tatlar.,Ramazanda denedi içinin malzemesine küçük bir dokunuş yaptı bu dokunuş lezzetli olan tarifi daha da lezzetlendirdi. Poğaca yapmak istiyor ve tek tek şekille uğraşmak istemiyorsanız bu size göre bir tarif....




MALZEMELER:


2 adet yumurta(1'nin sarısı üzeri için)
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)


İç Malzemesi,


1 kalıp beyaz peynir
maydanoz
Jalapene turşusu(tüm marketlerde küçük kavanozlarda satılıyor diğer adı Meksika biberi)



Üzeri için,
yumurta sarısı
susam
çörek otu






YAPILIŞI:


1)Yumurta, eritilmiş tereyağ, sıvıyağ, yoğurt, sirke, mahlep ve tuzu bir kap içinde karıştırın.
2)Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
3)Hamuru 2 eşit parçaya bölün. İster kelebçeli kalıp  isterseniz başka bir tepsi kullanabilirsiniz.
4)Kalıbın içine yağlı kağıt serin. Hamur parçasını kalıbınız kadar acın ve tabana koyun.Üzerine peynir ve maydanoz karışımını yayın. (Oğlumun dokunuşu burda )Peynirin üzerine de jalapene turşundan dizin. Bu turşu acı olduğu için dikkatli kullanın.
5)Hamurun diğer kısmını da acın ve iç malzemesin üzerine yerleştirin.
6)Yumurta sarısını sürün, çörek otu ve susam atın.
En son dilimleyerek fırına verin.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.


Yazarken ağzım sulandı. .Hamurun kıyırlığı çok güzeldi,turşunun poğaçaya kattığı lezzeti anlatamıyorum. .Acı olduğu için hem yandım hem yedim,bu acılık poğaçaya çok yakıştı. Mutlaka deneyin....

Hiç yorum yok: