Bir kaç tane farklı kiş tarifi denememe rağmen en güzelinin bu olduğuna karar verdim. Aynı hamurla üst malzemeyi değiştirerek farklı kişler yapmak mümkün. Ama hamurun lezzeti süper...
Tarif reyhankokulu mutfağımdan aldım...yüreğine sağlık Reyhan hanım..
MALZEMELER:
Hamur için,
150 gr. tereyağ ( oda ısısında )
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
tuz
Üzeri için,
500 gr. mantar
2 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz ve kekik
En üst için,
1 küçük paket krema (200 ml.)
1 yumurta
1 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
1) Hamuru için, Terayağ, yoğurt ,yumurta, kabartma tozu ve un(kontrollü olarak) bir kapta karıştırın..Ele yapışmayacak ve
de çok sert olmayacak bir hamur elde edin. Hamuru yağlı kağıt serilmiş kelepçeli
kalıba döşeyin. Kelepçeli kalıbınız yoksa yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir borcama (yaklaşık 22 cm) koyabilirsiniz.
2)180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
3) Kuru soğanı piyazlık doğrayın
, yeşil ve kırmızı biberi de doğrayın. Hepsini sıvıyağ koyduğunuz bir tavada soteleyin. Mantarlı limonlu suda bira beklettik ten sonra dilimleyin.
4)Sotelenen biberlerin üzerine mantarları ekleyin.
Suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve kekiği ilave ettikten sonra altını söndürün.
5) Sotelenen sebzeleri pişen hamurun üzerine yayın.
6) Kremayı yumurta ile çırpın ve kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın . Mantarın üzerine dökün. Fırında üzeri
kızarana kadar pişirip ılık olarak servis yapın..
Ben biraz kremayla piştikten sonra üzerine tekrar kaşar peyniri rendesi ekledim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder