Translate

20 Şubat 2017 Pazartesi

GANAJLI CHEESECAKE

En en sevdiğim tatlı yemeye doyamıyorum...Genellikle meyveli yaptığım cheese keki bu sefer çikolatalı denedim. Bu da başka güzel oldu...




MALZEMELER:
200 gr labne peyniri
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilyalı puding
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1/2 limon suyu ve rendesi

TABANI İÇİN,
2 paket burçak bisküvi
75 gr tereyağ,tuz


GANAJ İÇİN,
1 paket hazır krema
160 gr bitter çikolata
Süslemek için, ahududu sosu



YAPILIŞI:

1)Peynir, yoğurt, puding, vanilya, şeker, yumurta ve limonu karıştırın.
2)Tereyağını eritin ılındıktan sonra rondadan geçirilmiş bisküvilerle karıştırın. Helva kıvamına gelecek şekilde hamur haline getirin. Elde edilen hamuru altına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıbın altına sıkıca yerleştirin.
3)Karıştırılan peynirli malzemeyi hamurun üzerine dökün ve 180 derecede pişirin.Pişme süresi fırından fırına değişiyor.yaklaşık olarak 45 dakika
4)Pişmesinin ardından fırını söndürün ve kapağı hiç açmadan 45 dakika daha fırında bekletin.
Bu sürenin sonunda fırından çıkarın ,soğuduktan sonra dolaba koyun.1 gece bu şekilde dolapta beklesin.
Ganaj   için,
Kremayı bir tavaya dökün ve hafif ılıtın. Bitter çikolatayı kırarak içine atın ve karıştırın.
Dolaptan çıkan kekin kelepçesini  çıkarıp servis tabağınıza alın ve İyice homojen olan ganajı cheesecake'nin üzerine dökün. Arzu ettiğiniz gibi süsleyin....