MALZEMELER:
Kek,
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
2 tane portakal kabuğu rendesi
Krema,
3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
2 tane portakal kabuğu rendesi
Krema,
3 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri için,
1 paket burçak biskuvi yada piknik
YAPILIŞI:
1)Yumurta ve şeker çırpılır.. Sıvıyağ ve su eklenip karıştırılır.Diğer malzemelerde eklenip spatula ile karıştırılarak yağlanmış dikdörtgen cam tepsiye dökülür. 175 dereceli fırında içini çekene kadar pişirilir.
2) Kek soğutulur ve üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt dökülür.
3)Süt, un, nişasta, kakao, şeker ve yumurta bir tencereye alinip karıştırarak pişirilir.Ocaktan alınıp içerisine tereyağ ve vanilya eklenip çırpılır.
4)Krema , süt ile ıslatılmış kekin uzerine dökülür..
5) Bisküvi robottan geçirilip un haline getirilir 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilerek karıştırılır. Ve kremanın üzerine serpilir..
Tarif: Reyhan Kokulu Mutfağım(TEŞEKKÜRLER)
1 yorum:
Nefis bir kek bayıldım elinize sağlık
Yorum Gönder