Translate

24 Mayıs 2016 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ RULO MOZAİK

Görünümü ve tadıyla misafirlerimden tam not alan rulo mozaik pastam.




 İş arkadaşlarımı ağırladığım  gecede masamda neler vardı(resim çekmeyi unuttum)


1)Yalancı Beyti




2) 3-2-1 poğaça
3) Kuru patlıcan ve biber dolması




4)Sebzeli karışık salata
5)Kuru domatesli tel şehriye salatası


6)Vişneli cheesecake




7)Hindistan cevizli rulo mozaik


MALZEMELER:


2 adet tekli paket pötibör bisküvi
3 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet portakal kabuğu rendesi


İçi için,


2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağına yakın süt
1/2 su bardağı şeker


Üzeri için,
bitter çikolata
yeşil fıstık ve sim


YAPILIŞI:


1)Bisküvileri rondo da un haline getirin. İçine kakao, portakal kabuğu rendesi,eritilmiş tereyağ ve azar azar sütü ilave ederek hamur haline getirin. Sütü kontrollü ekleyin.
2)İç malzemesi için,hindistan cevizi ,süt ve şekeri karıştırın. Sürülebilir kıvamda olacak.Sütü yine kontrollü ekleyin.
3)Tezgaha streç film serin üzerine dış malzemeyi koyun ve merdane ile açarak inceltin.Üzerine Hindistan cevizli iç malzemeyi yayın.
4)Streç film yardımı ile  sıkıca sarın.


Servis sırasında üzerine bitter çikolatayı benmari usülu eritip dökün.


Tarif:Birsenin mutfağı







4 Mayıs 2016 Çarşamba

KOMŞULARIMLA İFTAR

   Komşularla olan günümüz kandile denk gelince birlikte iftar yapmaya karar verdik. Herkesin bir çeşit yaptığı günümüzde ben ev sahibi olarak zeytinyağlı ve salataları yaptım...


  
Menümüzde,


Tepside etli patates
Kıymalı şehriye çorbası
Pilav
Barbunya pilaki
Kabaklı-havuç salatası
Salatalık dilimli süzme yoğurt
Kuru domates salatası
Semizotu salatası
Kuru meyveler
İrmik Tatlısı
Laz böreği




Salatalık dilimleri üzerinde süzme yoğurt,




süzme yoğurt, çörek otu,1 diş sarımsak, dereotu ve tuzu karıştırp salatalık dilimleri üzerinde servis yaptım..


 Kuru domates salatası,




Kuru domatesleri sıcak suda 10 dakika beklettim. Bir kavanoza zeytinyağ koydum üzerine kuru domatesleri doğradım, yeşil zeytin, 1 diş sarımsak, kekik ,tuz ilave edip kapadım. Arada bir kavanozu    çalkalayarak beklettim. Sonra servise hazır...Akşamdan yapılırsa aromları birbirine daha iyi karışır...
 


Kabaklı-Havuç salatası (yoğurtlu)




        
Kabak ve havucu ayrı ayrı soteleyip sarımsaklı yoğurtla karıştırdım...